I 1977 købte jeg min første rottweiler, som jeg trænede med i Dansk Politihundeforening. Det var startskuddet til en livslang interesse for hundesporten.

I dag træner jeg IPO med min hund. Indtil videre har jeg kun en hund.

Endvidere er jeg eksamineret ernæringsvejleder  og uddannet som instruktør i rottweilerklubben.

Jeg har stor fornøjelse af klikkertræning, der bygger på positiv forstærkning i al indlæring. 

 

KONKURRENCENERVER: 

Ja, hvad skal man dog stille op, når dagen for en konkurrence nærmer sig. Maven slår knuder, man ryster som et espeløv, et forkert ord og man enten tuder eller bliver irriteret og sur. Sådan behøver det aldeles ikke at være. Jeg har selv været hele turen igennem og kunne ikke sove den sidste uge inden en prøve/konkurrence/udstilling. Det samme gjorde sig gældende på så mange andre områder af mit liv. Bl.a. tage ordet i større eller mindre forsamlinger. Kort sagt dette med fokus på min person, gjorde mig skrup nervøs. Alt dette er fortid. I dag nyder jeg at tale i store forsamlinger, blande mig i debatter, deltage i prøver, konkurrencer m.m. Kort sagt alt det der findes indenfor hundesporten.

HVORDAN HAR JEG SÅ BÅRET MIG AD?

Ganske enkelt ved hjælp af coaching. Coaching er en moderne hurtig, blid form for terapi. Ja egentlig hvis vi sammenligner hjernen med en computer, så skifter vi blot det gamle begrænsende program, der hedder nervøsitet, usikkerhed m.m. ud med det nye, der f.eks. kunne hedde: "Det er så spændende, dejligt og sjovt at vise, hvad min hund og jeg kan i fællesskab". Gør som jeg, skift det program ud, og installer det program der f. eks hedder:"Jeg er dybt koncentreret, har fuldstændig overblik - styr på tingene." Denne overbevisning gjorde, at min hund præsterede det bedste, hun endnu har gjort: 10 points mere ved et VM end ved konkurrencer her i landet. Og så siger man, at det er meget lettere med hjemmebane-konkurrencer. Den bemærkning gjorde vi godt nok til skamme ved VM 2006 i Østrig for rottweilere.

 

 

 

Nyheder, tips og gode råd:

Besøg Hundekurser4us Facebook side