Min blog

08-11-2017

"Akkurat som at svømme, at ride, at træne hundat skrive, at spiklle golf kan det læres at være lykkelig " citat (Boris Sokoloff)

Er du lykkelig?

V ved når lykken strejfer os f.eks, en dejlig forårsdag, når det vi har trænet på med vore hunde og heste lykkes, ja så er man vel nærmest euforisk lykkelig.Følelsen af lykke kender vi, men den er mere en end en følelse. Man har lokaliseret  følelsen  inde midt i hjernen -lige imellem ørerne, her produceres lykkehormonerne/ endorfiner.Heldigvis har man selv indflydelse på, hvor mange lykkehormoner, man producerer - ved hjælp af selvhypnose eller meditation styrer man selv sin egen produktion af lykkehormoner.

Endorfiner produceres i forbindelse med positive oplevelser f. eks., når man er i målet efter en stor indsats i træningen med sin hund eller hest - så er man jo nærmest "flyvende". Denne oplevelse får kroppen til at gå i gang med at producere lykkehormoner. At vide , at man klarer situationen, selvom man måske har lidt kildren i maven vil også øge lykkehormonet.

Så på med vanten op på hesten fat i hunden - og bare kom i gang.

Alpha coaching hjælper  med at ændre de negtive tanker. Ring 2991 6861    

15-10-2017

  

I dag måtte jeg virkelig arbejde med mig selv for at bevare roen.

Hunden fejlede igen og igen. Mit temperament nærmede sig kogepunktet. Time out for vuffi.

dernæst  åndedrætsøvelser for mig, og hurra den indre ro var igen helt og fuldt til stede. Min trofaste træningsmakker (min mand) foreslog, at jeg nu kørte øvelsen igennem i et flow.

Det lykkedes, øvelsen sad lige i skabet. Gæt hvem der blev så glad så glad.

Denne lille episode viser tydeligt, hvor vigtigt det er at være i balance med sig selv og ikke tænke på de gange, øvelsen er gået i fisk. Hvad kan man så lære af denne lille historie? Ro i dig - ro i din hund - stol på din hund, den ved jo intet bedre en at gøre dig til pas.

Kniber det med at bevare roen - så lad hundekurser4u hjælpe dig. Yderligere info tlf. 29916861 

19-09-2017

 Hunden er ikke kun vort kæledyr - men også vor træningspartner.

Hunden er spejlbilledet på vort gensidige forhold, som   spejles i kvaliteten af vort indbyrdes forhold. Ligeledes afspejles forjholdet til  hunden også i dens afærd dvs. villigheden, glæden og samarbejdet  til at opnå et succesfyldt  træningspas, der munder ud i det overordnede mål.

Stressede og bange hunde kan aldrig udvise frejdighed og glæde ved samarbejdet. I bund og grund handler det om motivation, og hundeførerens indre ro og troen på, at hunden kan udføre de ønskede øvelser. Det kræver dog en hundefører, der kan "læse" forstå sin hund. En hundefører der har roen og tålmodigheden til at uddanne hunden, og som ikke er bange for at træde et skridt tilbage. Husk hundetræning er lige som en tango to skridt frem og et tilbage.

Husk at være i blance med dig selv - være i godt humør - glæde dig til passet og sidst men ikke mindst evaluer træningspasset.

God træning.

Mangler du roen og overblikket i de forskellige situationer du og din hund er ude i, så kontakt  tlf. 29916861www.hundekurser4u.dk  

31-08-2017

Konkurrenceangst

Den usikkerhed/nervøsitet mange mennesker føler gør hunden usikker, og derved sker der mange fejl. En rigtig øv situation opstår. Vi tobenede mister overblikket, fordi adrenalinen pumper rundt i kroppen.

Adrenalin er jo et flugthormon, som  bestemt ikke er hensigtsmæssigt i prøve/konkurrencesituationer.I disse tilfælde er der jo ikke nogen bjørn, der jagter os.

Når du er usikker, gør du også hunden usikker, og du aktiverer urcentret i hundens hjerne. Dette center sender besked til hunden:"flygt, løb eller slås!".

Hvad gør vi så?

Ganske enkelt  brug mentaltræning, præcis som vore idrætsfolk også gør.

See - feal - trust it.

Lad hundekurser4u hjælpe dig med at opnå dine mål

27-08-2017

 

Når vi træner vore hunde er det vigtigt, at vi er i balance med os selv.

Hvad mener jeg så med det? Jo at vi er rolige, velafbalancerede, stoler på hunden og har tænkt ove, hvilke ting vi vil træne samt holder os til det, vi har planlagt.

Efter træningspasset foretages en evaluering af passet, skal der forbedres noget, var vi i godt humør og havde den indre ro samt ikke mindst overblikket?

Jeg undrer mig tit over, at min hund ved, når jeg under vore lufteture vil træne en dækøvelse.

I det øjeblik jeg tænker, at nu vil jeg sige dæk, vender han sig om, og er næsten ikke til at drive videre. Han ved, at bolden kommer i det øjeblik, han lægger sig ned. Utroligt!!!

Hvor har vi meget at lære