Min blog

19-09-2017

 Hunden er ikke kun vort kæledyr - men også vor træningspartner.

Hunden er spejlbilledet på vort gensidige forhold, som   spejles i kvaliteten af vort indbyrdes forhold. Ligeledes afspejles forjholdet til  hunden også i dens afærd dvs. villigheden, glæden og samarbejdet  til at opnå et succesfyldt  træningspas, der munder ud i det overordnede mål.

Stressede og bange hunde kan aldrig udvise frejdighed og glæde ved samarbejdet. I bund og grund handler det om motivation, og hundeførerens indre ro og troen på, at hunden kan udføre de ønskede øvelser. Det kræver dog en hundefører, der kan "læse" forstå sin hund. En hundefører der har roen og tålmodigheden til at uddanne hunden, og som ikke er bange for at træde et skridt tilbage. Husk hundetræning er lige som en tango to skridt frem og et tilbage.

Husk at være i blance med dig selv - være i godt humør - glæde dig til passet og sidst men ikke mindst evaluer træningspasset.

God træning.

Mangler du roen og overblikket i de forskellige situationer du og din hund er ude i, så kontakt  tlf. 29916861www.hundekurser4u.dk  

31-08-2017

Konkurrenceangst

Den usikkerhed/nervøsitet mange mennesker føler gør hunden usikker, og derved sker der mange fejl. En rigtig øv situation opstår. Vi tobenede mister overblikket, fordi adrenalinen pumper rundt i kroppen.

Adrenalin er jo et flugthormon, som  bestemt ikke er hensigtsmæssigt i prøve/konkurrencesituationer.I disse tilfælde er der jo ikke nogen bjørn, der jagter os.

Når du er usikker, gør du også hunden usikker, og du aktiverer urcentret i hundens hjerne. Dette center sender besked til hunden:"flygt, løb eller slås!".

Hvad gør vi så?

Ganske enkelt  brug mentaltræning, præcis som vore idrætsfolk også gør.

See - feal - trust it.

Lad hundekurser4u hjælpe dig med at opnå dine mål

27-08-2017

 

Når vi træner vore hunde er det vigtigt, at vi er i balance med os selv.

Hvad mener jeg så med det? Jo at vi er rolige, velafbalancerede, stoler på hunden og har tænkt ove, hvilke ting vi vil træne samt holder os til det, vi har planlagt.

Efter træningspasset foretages en evaluering af passet, skal der forbedres noget, var vi i godt humør og havde den indre ro samt ikke mindst overblikket?

Jeg undrer mig tit over, at min hund ved, når jeg under vore lufteture vil træne en dækøvelse.

I det øjeblik jeg tænker, at nu vil jeg sige dæk, vender han sig om, og er næsten ikke til at drive videre. Han ved, at bolden kommer i det øjeblik, han lægger sig ned. Utroligt!!!

Hvor har vi meget at lære

 

20-08-2017

 Hundetræning

Et stort emne og "mange veje fører til målet".

Først og fremmest handler det om at være tro mod sig selv og hunden. Du kender jo bedst din hund og ved på hvilken måde, du skal træne hunden.

Hunde elsker legen med deres fører, så hvis du er glad og synes læringsprocessen med din hund er sjov og spændende, ja så smitter det også af på hunden, og det hele bliver en sjov spændende leg.

Jeg er sikker på, at vi mennesker kun har set toppen af isbjerget med hensyn til, hvordan vi mennesker kan få endnu mere udbytte af samværet med vore hunde.

Der er uanede muligheder. I dag har jeg læst om en hund, der er trænet til at markere skimmelsvamp - hunde der kan gøre ejeren opmærksom på at et anfald er på vej for blot lige at nævne lidt.

Hunden som altid er der for os glad og oplagt til at nyde samværet med os tobenede.

Hundekurser4u hjælper dig til at nå dine mål 

 

26-07-2017

Strategi
Hvordan når jeg mine mål?
Blot ved at ændre din mentaletilstand:
1. Du er i din comfort zone: "det går jo meget godt".
VANETÆNKNING., derfor sker der ingen forandring....
2.Spørg dig selv:"Vil jeg ændrer noget"?. Eller vil jeg være, hvor
jeg er?. VIL du STOPPE "det går jo meget godt" tilstanden.?
3 Søg info - vil du bruge tid - vil du bruge energi - brænder du for
målet? -
4. Gør det!!!. Ændre tankegang - slå en streg i sandet - .
Spring ud af din comfort zone. Drop vanetænkningen.
5 til lykke du gjorde det!!!!!!!

Hundekurser4u hjælper dig videre . kontakt mig på 29916861