ro i hovedet

18-08-2018
Uf er træt af sygdom.
Tålmodighed har aldrig været min stærke side, derfor har jeg besluttet mig for at tage en dag ad gangen - faktisk time for time. Ligeledes vil jeg styre mine tanker. En lille øvelse i ikke at tænke negativt i f.eks. 5-10 minutter. Det gør virkelig en forskel. Næste step er meditation. Denne øvelse går ud på at sidde tanketom i et stykke tid - også en udfordring. Meditation kan udføres på mange forskellige måder, for mig handler det blot om at holde fokus på min vejrtrækning. En dyb indånding via næseborene en lille pause - udånding via munden (længere udånding end indånding) - igen en lille pause inden næste indånding. Resultat fred i hovedet (støjsenderen som jeg ofte kalder den) kroppen slapper af, musklerne er også afslappet.
Samme vejrtrækning bruges også, når man træner hund. Det giver ro og overblik i den to-benede, og hunden forstår signalet:"Klar", herefter starter man så.  
13-07-2018

Vil du have mere selvtillid?
Jeg tror, der er mange, der ønsker mere selvtillid - men hvordan får man det ønske opfyldt? Ganske enkelt ved at om-programmere sig selv. "Det lyder mærkeligt" er der nok mange, der vil sige. I virkeligheden handler det blot om at opfylde sine mål. Er man ikke meget velstruktureret, vil man opleve glæde, selvtillid og effektivitet ved blot at følge det enkle kalender-trick. Tag en spiralkalender og skriv 5 ting op, der skal udføres næste dag. Når opgaven er udført, tegner du en STOR glad smiley ud for opgaven. Ved dagens slutning ser du på alle de ting, du har udført og glæder dig over resultatet. Selvom man måske har haft en dårlig barndom med f.eks mobning, hjælper det jo ikke på selvtilliden at blive ved med at "tænke" baglæns. Nogle har måske brug for terapi, det er selvfølgelig også OK. Men er du til de hurtige løsninger, giver de i de fleste tilfælde hurtige resultater at arbejde med sine mål. Herved ændres ens selvtillid helt grundlæggende.
Ganske enkelt omprogrammering.
Bliv chef i dit liv.!! Alpha coaching/hundekurser4u hjælper dig videre. tlf. 29916861
Del meget gerne

24-02-2018
24-02-2018

 

Hundetræning!!!!

Hvem er det, vi træner?

Det lyder lidt provokerende - men tænk lige lidt over spørgsmålet.

Selvfølgelig er det jo hunden, vi træner med - men er man ikke i det rigtige lune rent mentalt, så går der ged i træningen. Derfor er det en god ide, at hundeføreren forbedrer sig mentalt kort sagt er på forkant med udviklingen. Forestiller sig i fantasien, hvad nu hvis der sker det eller det eller noget helt andet, hvordan vil jeg håndtere det? Er hunden uopmærksom, hvad gør jeg så?

Næste spørgsmål kunne være: har jeg den tid, der skal bruges?

                                               ER jeg helt i balance med mig selv?

                                               Hvad er mit mål i dag?

                                               Hvordan får jeg ro i mig selv?

Du får ro på dig selv ganske enkelt ved at tage en dyb vejrtrækning (helt ned i maven) - holde vejret et kort øjeblik  - pust ud laaangsomt - vent et kort øjeblik med at trække vejret.Bare rolig du falder ikke død om. 

For blot at nævne nogle spørgsmål.

Hundetræning handler i høj grad af, at man planlægger sin træning - deler de forskellige øvelser op i momenter - ja egentlig deler øvelserne op i de mindste my for derefter at sætte alle de små delmål sammen til en hel øvelse.

Sidste detalje evaluer din træning:

                                                opnåede du, det du ville?

                                                skal der foretages ændringer i træningen?

God fornøjelse derude.  Har du brug for mentaltræningen så ring på 2991 6861

 

02-02-2018

 

 

Hvor ofte går man ind i sig selv og analyserer et træningspas?

Forleden dag da jeg var ude at træne lydighed med min hund, gik det op for mig, at jeg tænkte", hvorfor gør han sådan eller sådan, han kender jo øvelsen. Den burde side lige i skabet." Jeg tænkte meget over situationen og kom frem til den konklusion, at det var mig, der var problemet. Jeg havde nogle unoder med kropsbevægelser, ændring af toneleje for blot at nævne nogle få ting.Jeg kan godt forstå, at hunden bliver forvirret, når jeg pludselig ændrer på min egen adfærd. Han kan jo kun gøre det, jeg har lært ham med de kropsholdninger og stemmeføring, som han kender.

Konklusionen blev kort og godt, jeg må stille og roligt fjerne diverse uhensigtsmæssige "hjælpemidler".

Jo selverkendelse er en god ting.

Hundekurser4u kan hjælpe dig til at nå dine mål.