Selverkendelse

02-02-2018

 

 

Hvor ofte går man ind i sig selv og analyserer et træningspas?

Forleden dag da jeg var ude at træne lydighed med min hund, gik det op for mig, at jeg tænkte", hvorfor gør han sådan eller sådan, han kender jo øvelsen. Den burde side lige i skabet." Jeg tænkte meget over situationen og kom frem til den konklusion, at det var mig, der var problemet. Jeg havde nogle unoder med kropsbevægelser, ændring af toneleje for blot at nævne nogle få ting.Jeg kan godt forstå, at hunden bliver forvirret, når jeg pludselig ændrer på min egen adfærd. Han kan jo kun gøre det, jeg har lært ham med de kropsholdninger og stemmeføring, som han kender.

Konklusionen blev kort og godt, jeg må stille og roligt fjerne diverse uhensigtsmæssige "hjælpemidler".

Jo selverkendelse er en god ting.

Hundekurser4u kan hjælpe dig til at nå dine mål. 

16-01-2018

“For at blive glad og gammel skal du tænke positivt og tale positivt. Du skal lade være med at sige “nej”, “ikke” og “måske” og den slags, for blot ved at tale kan du faktisk ændre på din DNA og dine gener. Det viser helt ny forskning. Hvis du taler til dine gener, kan du få dem til at genoprette sig, hvis de er blevet skadet. Det har noget at gøre med at dit stemmeleje og de vibrationer, som det udsender, går ind i kroppen og ind i generne og ændrer dem til noget bedre. Husk på, at optimister lever otte år længere end pessimister,” slutter Carsten Vagn-Hansen.

Hvad kan man så bruge dette citat til?

 Man kan bruge det til at være positiv i sin træning og sætte fokus på de ting, der går godt. Nogle øvelser tager måske lidt længere tid til at blive indlært - måske har man ikke helt forstået, hvordan man bedst muligt aktiverer sin hund, så den yder mest muligt. Husk at hunde ikke bruger mere energi en højst nødvendigt. Egentlig "tænker hunden, hvad får jeg ud af det?"

Derfor er det vigtigt at skabe forandringer i hundens træning, så den aldrig ved, hvilken beløning leg kæmpe stor ros fra hundeføreren, eller hvad der nu egner sig bedst for det enkelte individ.

"Husk at være i balance med dig selv og have gennem tænkt de forskellige øvelser inden , du starter. Så højt humør ro i sindet, ro i hovedet,så er succesen  er i hus."

Hundekurser4u  hjælper til at nå dine mål kontakt tlf. 29916861 

08-11-2017

 "Akkurat som at svømme, at ride, at træne hundat skrive, at spille golf kan det læres at være lykkelig " citat (Boris Sokoloff)

Er du lykkelig?

V ved når lykken strejfer os f.eks, en dejlig forårsdag, når det vi har trænet på med vore hunde og heste lykkes, ja så er man vel nærmest euforisk lykkelig.Følelsen af lykke kender vi, men den er mere en end en følelse. Man har lokaliseret  følelsen  inde midt i hjernen -lige imellem ørerne, her produceres lykkehormonerne/ endorfiner.Heldigvis har man selv indflydelse på, hvor mange lykkehormoner, man producerer - ved hjælp af selvhypnose eller meditation styrer man selv sin egen produktion af lykkehormoner.

Endorfiner produceres i forbindelse med positive oplevelser f. eks., når man er i målet efter en stor indsats i træningen med sin hund eller hest - så er man jo nærmest "flyvende". Denne oplevelse får kroppen til at gå i gang med at producere lykkehormoner. At vide , at man klarer situationen, selvom man måske har lidt kildren i maven vil også øge lykkehormonet.

Så på med vanten op på hesten fat i hunden - og bare kom i gang.

Alpha coaching hjælper  med at ændre de negtive tanker. Ring 2991 6861    

15-10-2017

  

I dag måtte jeg virkelig arbejde med mig selv for at bevare roen.

Hunden fejlede igen og igen. Mit temperament nærmede sig kogepunktet. Time out for vuffi.

dernæst  åndedrætsøvelser for mig, og hurra den indre ro var igen helt og fuldt til stede. Min trofaste træningsmakker (min mand) foreslog, at jeg nu kørte øvelsen igennem i et flow.

Det lykkedes, øvelsen sad lige i skabet. Gæt hvem der blev så glad så glad.

Denne lille episode viser tydeligt, hvor vigtigt det er at være i balance med sig selv og ikke tænke på de gange, øvelsen er gået i fisk. Hvad kan man så lære af denne lille historie? Ro i dig - ro i din hund - stol på din hund, den ved jo intet bedre en at gøre dig til pas.

Kniber det med at bevare roen - så lad hundekurser4u hjælpe dig. Yderligere info tlf. 29916861 

19-09-2017

 Hunden er ikke kun vort kæledyr - men også vor træningspartner.

Hunden er spejlbilledet på vort gensidige forhold, som   spejles i kvaliteten af vort indbyrdes forhold. Ligeledes afspejles forjholdet til  hunden også i dens afærd dvs. villigheden, glæden og samarbejdet  til at opnå et succesfyldt  træningspas, der munder ud i det overordnede mål.

Stressede og bange hunde kan aldrig udvise frejdighed og glæde ved samarbejdet. I bund og grund handler det om motivation, og hundeførerens indre ro og troen på, at hunden kan udføre de ønskede øvelser. Det kræver dog en hundefører, der kan "læse" forstå sin hund. En hundefører der har roen og tålmodigheden til at uddanne hunden, og som ikke er bange for at træde et skridt tilbage. Husk hundetræning er lige som en tango to skridt frem og et tilbage.

Husk at være i blance med dig selv - være i godt humør - glæde dig til passet og sidst men ikke mindst evaluer træningspasset.

God træning.

Mangler du roen og overblikket i de forskellige situationer du og din hund er ude i, så kontakt  tlf. 29916861www.hundekurser4u.dk