08-11-2017

Hvad er lykkehormoner?

 "Akkurat som at svømme, at ride, at træne hundat skrive, at spille golf kan det læres at være lykkelig " citat (Boris Sokoloff)

Er du lykkelig?

V ved når lykken strejfer os f.eks, en dejlig forårsdag, når det vi har trænet på med vore hunde og heste lykkes, ja så er man vel nærmest euforisk lykkelig.Følelsen af lykke kender vi, men den er mere en end en følelse. Man har lokaliseret  følelsen  inde midt i hjernen -lige imellem ørerne, her produceres lykkehormonerne/ endorfiner.Heldigvis har man selv indflydelse på, hvor mange lykkehormoner, man producerer - ved hjælp af selvhypnose eller meditation styrer man selv sin egen produktion af lykkehormoner.

Endorfiner produceres i forbindelse med positive oplevelser f. eks., når man er i målet efter en stor indsats i træningen med sin hund eller hest - så er man jo nærmest "flyvende". Denne oplevelse får kroppen til at gå i gang med at producere lykkehormoner. At vide , at man klarer situationen, selvom man måske har lidt kildren i maven vil også øge lykkehormonet.

Så på med vanten op på hesten fat i hunden - og bare kom i gang.

Alpha coaching hjælper  med at ændre de negtive tanker. Ring 2991 6861